שאלה לגבי חוק הפנסיה

קדם Forums חשבונאות ומיסים שאלה לגבי חוק הפנסיה

• שאלה לגבי חוק הפנסיה

פורסם ע"י שרה בודנר  חשבונאות ויעוץ מס on 25/11/2025 ב5:59 pm

מישהי ביקשה לשאול כך:

היא עבדה כמה שנים במעסיק X כגננת והיתה לה פנסיה כחוק

עברה לעבוד אצל מעסיק חדש ב1.9.2025 ושם הם אמרו שיפרישו לפנסיה אחרי 3 חודשים רטרו

אלא שהיא ילדה בסוף החודש השלישי לעבודתה (קצת מוקדם מהתאריך הצפוי אבל כמובן לא תלוי בה)

ועכשיו המעסיק אומר לה שהחוק אומר שמי שילדה במהלך 3 חודשי העבודה הראשונים מפסידה את זכאותה לקבל פנסיה רטרו ובטח לא תקבל על התקופה של חופשת הלידה, ז"א 6 חודשים היא תהיה ללא פנסיה… ואולי אחכ עוד 3 חודשים נוספים שימתינו ורק אז יפרישו רטרו על 3 חודשים שלאחר חל"ד, האם זה נכון? חוקי? אשמח לתשובות דחוף כי מדובר על שכר חודש 11.2025 , תודה

שרה

0548430377

*** אין לפרסם מיילים בציבור, השתמשנה בהודעות הפרטיות לשם כך ***

ציפי גליק הגיבה לפני 2 שבועות, 4 ימים 6 חברות · 9 תגובות
  • 9 תגובות
  • zf f

כללי
    חברה
    25/11/2025 ב7:58 pm

@רחל עומסי

• רחל עומסי

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    26/11/2025 ב7:59 am

אם היא חוזרת לעבודה אחרי החל"ד המעסיק צריך להפריש לה מתחילת העסקה שלה.

• שרה בודנר

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    26/11/2025 ב1:56 pm

האם יש לכם את החוק כתוב? אני רוצה לדעת איפה ניתן לראות את החוק כתוב , לוודא שבטוח הם לא חייבים להפריש לה עכשיו בתלוש אחרון של לפני הלידה חודש 11 רטרו מתחילת עבודה ולא להמתין לחזרה מחופשת לידה

תודה

• רחל פישביין

הייטק
    חברה
    26/11/2025 ב2:13 pm

שרה תבדקי את הנושא יותר לעומק, בדקתי בכל זכות ומשתמע שעל התקופה של חופשת הלידה היא וודאי לא זכאית להפרשות לפנסיה מכיוון שהיא לא עבדה אצל המעסיק במשך שלושה חודשים לפני הלידה.

לגבי ההפרשות על שלושת החודשים שלפני, לא הצלחתי להבין מכל זכות משהו ברור, מנוע הAI ענה שגם על התקופה הזאת היא לא זכאית, אבל לא הצלחתי להבין למה, אם יש לה רצף ביטוחי המעסיק החדש חייב להפריש לה מההתחלה.

אבל עושה רושם שזה לא כל כך פשוט שהיא זכאית.

• מרים ג

הייטק
    חברה
    26/11/2025 ב2:55 pm

https://www.kolzchut.org.il/he/%D7%97%D7%95%D7%91%D7%AA_%D7%91%D7%99%D7%98%D7%95%D7%97_%D7%A4%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%99_%D7%9C%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%93%D7%99%D7%9D

תראי כאן. הזכאות היא מהיום הראשון (במקרה שיש ביטוח פנסיוני פעיל). ההפרשה בפועל יכולה להתבצע אחרי שהשלימה 3 חודשי עבודה או סוף שנת המס המוקדם מביניהם.

לגבי מקרה שהעובדת הפסיקה לעבוד לפני תום שלושה חודשים, יש 2 פרשנויות, מפורט בקישור שהבאתי.

קשה לי להאמין שבמקרה של לידה, התוצאה תהיה כמו הפרשנות השניה (שהיא לא זכאית), ולהמתין 3 חודשים אחרי החזרה מחל"ד נשמע לי ממש מופרך. אבל אני לא מהתחום.
    לגבי חופשת הלידה עצמה, המעסיק לא מחויב לעובדת שלא עבדה אצלו שישה חודשים לפחות לפני היציאה לחל"ד.

• מרים ג

הייטק
    חברה
    26/11/2025 ב3:19 pm

לפי הניסוח באתר ביטוח לאומי, היא כן אמורה לקבל מהיום הראשון (לא כולל החל"ד). https://www.gov.il/he/pages/pension-insurance?chapterIndex=2

• רחל עומסי

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    27/11/2025 ב6:40 am

אם ממשיכה לעבוד לאחר הלידה ודאי תהיה זכאית מהיום הראשון (אם יש קופה פעילה) הואיל וישנם יחסי עובד מעביד.

• ציפי גליק

חשבונאות ויעוץ מס
      חברה
      28/11/2025 ב9:31 am

אכן. היא תהיה זכאית לרטרו
      הייתי ממליצה למעסיק לשלם בחודש 11 עבור 9+10+11 ולא להמתין לצבור את ההתחייבות עד אחרי החל"ד
      לדעתי אם תהיה ביקורת – זה בעייתי כאן בגלל שיוצאת לחל"ד
      הייתי ממליצה לו להתייעץ עם גורם משפטי
      ושהעובדת לא תוותר על התקופה שהיא זכאית.

יש בעיה נוספת שנוצרת כאן שאם לא תהיה הפרשה -אחרי 5 חודשים הפוליסה תהפוך ללא פעילה והעובדת יכולה לאבד זכויות בפוליסה (צריך לבדוק מול יועץ פנסיוני מה בדיוק)

הזכאות של 9+10+11 היא בטוח אמורה לקבל. שהמעסיק יזהר מביקורת שיכולה להיות ממשרד העבודה.

לא משחקים עם פנסיה

יש כאן סיפור יחודי שצריך התייחסות מיוחדת.

• ציפי גליק

חשבונאות ויעוץ מס
        חברה
        28/11/2025 ב9:33 am

רק אוסיף נקודה נוספת.

שגם אם לא תחזור לאחר הלידה, עדיין תהיה לה הזכאות להפרשה בתחילת העסקה (לא על תקופת הלידה כפי שציינו כאן)
        וחובת המעסיק לא לפגוע בעובדת (אם ימתין עד אחרי החל"ד)

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן