וואי, מדהים
כל כך נכון
ומבטא בצורה מדויקת
את המחשבות, הרגשות והתחושות בעניין הזה
כתבתי משהו ממש ברעיון הזה…
גם כן על זה שלכל אחד תפקיד ייחודי במיוחד עבורו.
(מנגינת לבחור נכון-קובי ברומר)
‘בכל מקרה’
עולם הפוך מבלבל כל כך
תוהה לפנות היאך
בוהה מאחורי מסך
נואשת מבעד, בסך
הזמן עלי חולף, עובר
חשה מחנק גובר
רוצה יקום שלם יותר
לתיקונו אליו חותר
מתי אלמד ואבין נכון
להאמין לראות בורא
הוא משגיח, כאן הכון
‘בכל מקרה’
ההבנה אזי מבליחה
כל פרט שייך לך
אתה הוא זה שיוצר
אותי אוהב, נוצר
במקום מדויק רק לי
אותי שם רצית קלי
בי חשקת להפקיד
עבורי העדת תפקיד
הכול מידיו, בהכרה
אני חותרת אל מטרה
עמל, תוצר מצמיחה
מתי יבוא העת לחלום
ארץ תנוח אז בשלום
חלקי שלי מעלה, מנציחה
הסבר השיר:
אנחנו נמצאים בעולם מטורף, שטוף טומאה, החיים נעים במרתון הזוי, ולפעמים יש תחושה של די בוא נעצור את העולם, צריך לשנות אותו, לסדר אותו ‘נורמלי’ הוא לא יכול להתנהל ככה, ומנסים פה, מנסים שם, את חווה מאורעות, רגשות שנראה לך שבלתי אפשרי לחיות כך ומנסה בכל דרך לשנות את מציאות החיים שבו את נמצאת, מתאמצת לאידיאל שיצרת לעצמך, וככל שאת ממשיכה בצורך לדחוף לאן שאת מחפשת להביא את מציאות החיים שלך, או אז את נופלת בעוד ועוד בורות, נכשלת עוד ועוד פעמים שגורמים לך ליפול לבור שחור, לייאוש שקשה לצאת ממנו חזרה, ואז בעצם כאנשים מאמינים, כשמצליחים להגיע לאמונה מוחלטת שהקב”ה הוא ששולט בעולם ואף פעם לא תוכלי לשנות בלי רצונו שום מציאות חיים, ויותר מזה בכוונה תחילה, בהשגחה מוחלטת הוא יצר בעבורך בדיוק נתונים אלו, והוא נמצא שם בשבילך, הועיד לך ושם עבורך תפקיד נבחר שאותו הוא רוצה שתיישמי, וההצלחה שלך נמדדת לא לפי האידיאל שאת מגדירה אדם מוצלח והמקום ונתוני חיים שבהם את חושקת, אלא ההצלחה היא דווקא מהמקום שלך, מהמשבצת עליה את עומדת ומשם את עושה דרך, משם את מצליחה להנציח תוצר ולהשלים את התפקיד לשמו נוצרת, זה אות הכבוד וזה מה שיעמוד לך כשהעולם ינוח בשלום והקב”ה יתגלה אלינו בגילוי פנים. ‘בכל מקרה’ – מסמל את השגחת ה’, שיש מי שמנהל את העולם והכל בהנהגתו, גם אם התחושה שהעולם יצא מכלל שליטה, וגם מבטא שבכל מקרה, לא משנה מה קורה הקב”ה נמצא, כל נתוני חיים וכל מקרה שקורה בעולם ואו שאדם אישי חווה מגיע מאיתו וברצונו, ואחרי שנרגיש זאת, נפסיק לנסות ל ‘סדר’ את החיים ונתחיל לחיות בהגשמת היעוד שלנו כאן.