טיפול יעוץ אימון והנחיה
ציבורי קהילה
ציבורי קהילה
פעילות אחרונה: לפני שעה אחת
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו"סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! ... פירוט נוסף
ציבורי קהילה
תיאור הקהילה
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו"סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! בואו נדבר על הסטינג שלנו
מה עושים כשאין חיבור למטפלת?
קדם ‹ Forums ‹ טיפול ואימון ‹ מה עושים כשאין חיבור למטפלת?
מה עושים כשאין חיבור למטפלת?
פורסם ע"י שרי פ אולפן סאונד ונגינה on 16/02/2026 ב12:01 amלילה טוב לכולם!!
רואה שיש כאן הרבה שמבינות בתחום הטיפול
הייתי שמחה לשמוע מה אתם חושבות לגבי מישהי שהתחילה טיפול היא כבר הייתה 3 מפגשים והיא לא כל כך מתחברת למטפלת, (מציינת שהמטפלת היא טובה כך אמרו לה..)
האם כדאי לעזוב, או לחכות בכל אופן עוד קצת?
והאם זה אפשרי לקיים כך מפגשים אם זה יעבוד בכלל?
אשמח מאד לשמוע את דעתכן🙏🙏
רעות Reut הגיבה לפני 1 שעה, 38 דקות 9 חברות · 8 תגובות- 8 תגובות
פעילה בקהילה אם היא לגמרי לא מתחברת, כדאי לחפש מטפלת אחרת,
אם היא יכולה, אולי תנסה להיפגש עוד פעם אחת,
ואם שום דבר לא מתקדם אז להחליף מטפלת.
- סטטוס תעסוקתי:
פעילה בקהילה אם אין חיבור בכלל, גם אני הייתי מציעה לעבור מטפלת.
טובה או לא טובה לא כל כך משנה כשאת לא פתוחה בראש ובלב לקבל ממי שנמצאת מולך.
הידע שלה והניסיון הופכים לקצת לא רלוונטיים.
החיבור בין המטפל למטופל הוא הבסיס ליצירת האמון בין המטופל למטפל.
האמון הזה עומד בבסיס יכולת הקבלה, ההפנמה וההטמעה של המטופל את הטיפול.
זו מערכת יחסים עדינה שצריכה להיבנות מצד אחד (ולכן לא הייתי מתייאשת כל כך מהר)
אבל אם את אצלה כבר כמה פגישות ואין שינוי במצב ההרגשה ביניכן- מותר לחייך, לתת חיבוק ולעבור הלאה.
לא מוריד מהמקצועיות שלה ולא מהנכונות שלך לטפל.
*נקודה לחשיבה שהיא די חשובה:)
האם את מצליחה להעלות למודעות של עצמך מה מייצר את החומה ביניכן? כמובן שזה לא משהו שצריך להיפתח פה בשירשור- אלו דברים המסורים ללב. אני רק אומרת שכדאי לך להיות מאוד ברורה עם עצמך מה לא הולך ביניכן, וכך לראות אם זה באמת ׳ביניכן׳ או משהו שקורה לך עם עצמך ולמעשה את לא פתוחה כרגע לטיפול באופן כללי….
המון הצלחות יקרה!
- סטטוס תעסוקתי:
פעילה בקהילה החיבור הוא חשוב אבל צריך גם לשים לב שלפעמים האין חיבור נובע מבריחה עצמית ושמעתי על אחת שלא התחברה לאף מטפלת…
לפעמים לוקח זמן גם אם בשלב הראשוני וחיצונית זה נראה לא הכי מתאים אבל בסוף מגיעים לתהליך טוב ומבריא
אולי את צריכה לנסות לשבת עם עצמך ולהגדיר ברור כמה שאפשר מה מפריע לך להתחבר כדי שתוכלי להסיק נכון
פעילה בקהילה אני לא חושבת שהתשובה ברורה. תלוי מאוד ברקע של המטופלת, תלוי בסיבה של חוסר החיבור (מהאישיות עצמה, הרגשה שהיא לא איתך ויכול להיות עוד 1000 סיבות)
אפשר לדבר עם המטפלת ולנסות לחשוב ממה זה נובע. אפשר לחשוב עם עצמך אם זה קשור אליה או אל עצמך (התקשרות נמנעת?….) אפשר לנסות לראות מה קורה לך בפנים בקשר מולה: דחייה, אדישות, פחד?….
לפעמים באמת אין חיבור ולפעמים זו הגנה או סתם צורך בזמן להפשרה.
אני רק אחרי כעשר פגישות התחלתי להרגיש חיבור ובהתחלה הרגשתי ממש ריחוק ואפילו דחייה
אז אפשר לנסות לעבור למישהי אחרת ואפשר לנסות להמשיך
הלב שלך יודע הכי טוב מה הוא צריך. תנסי להקשיב לו!! הוא המצפן הכי מדויק שלנו אם רק נאמין בו!
בהצלחה! מאחלת שתמצאי את המקום והריפוי שאת ראויה להם
פעילה בקהילה לעניות דעתי, מנקודת מבטי שיכול להיות שהיא לא מדויקת, אולי יעזור:
אני חושבת שיש כמה סוגי חיבורים, דבר ראשון יש אישיות שאני אקבל ממנה, וזה שונה מאדם לאדם. אני למשל הרגשתי שאני צריכה מישהי מבוגרת שעושה לי רושם של אדם מיושב שמכיר את החיים. לעומת זאת אני מכירה מטופלת שחיפשה דווקא מטפלת צעירה, קל לה יותר להתחבר למישהי שקרובה לעולם שלה, הצעיר.
אחר כך יש את העניין של הגישה. יצא לי להיפגש עם מטפלים שונים שהגישה שלהם אליי לא התאימה לי. הם דרשו ממני דברים שהיו מעבר ליכולותיי וכשדיברתי על זה לא היה להם איך לעזור. לעומת זאת עזר לי מישהי שקלטה אותי ויכלה להתאים את הגישה כלפיי, והיתה קשובה לצרכים שלי. האינדיקציה של ההתחלה היתה באמת משמעותית, כי כמו שהיא ידעה לכוונן את עצמה אליי בהתחלה, כך גם בהמשך אפילו שהיו קשיים בדרך, יכולנו לדבר על הקשיים, לעצור, ולבחון איך נכון ומתאים לי.
וחוץ מזה יש את הקליק. אני למשל אוהבת אנשים תכליתיים, שהקול שלהם לא נמרח, אלא נשמע יותר יציב, בטוח בעצמו. לעומת זאת, יהיו מטופלות שדווקא יחפשו את המטפלת הרגשית יותר, שהטון שלה רך ומלטף.
כשתדעי מה בדיוק את מחפשת, מה עוזר לך להתחבר לאנשים ומה מרחיק אותך, תוכלי לברר האם באמת עדיין לא מצאת את המטפלת שמתאימה לך או שעכשיו את מרגישה מרוחקת ממנה כי את לא מכירה אותה, עם הזמן כשתכירו אחת את השניה, תוכלי להרגיש יותר בנוח.
השלב של חיפוש המטפלת זה השלב לדעתי הכי קשה- אז מאחלת המון הצלחות!!
פעילה בקהילה לא קראתי תגובות אחרות.
עונה לפי תחושתי האישית.
אם חשה רתיעה או חוסר קליק עם המטפלת-
לא משנה מה אחרים אומרים-
להקשיב לתחושות בטן אישיות- ולעזוב!
אבל אם יש תחושה שזה בסדר, וזורם,
גם אם אין תחושת "וואו" "זה -זה"
לדעתי להמשיך.
הצלחות!!!
פעילה בקהילה שלום שרי
אחרי כאלה תגובות מדהימות מקווה שיהיה לי עוד מה לחדש
לדעתי אתצריכה לעשות דבר שנקרא אבחנה מבדלת :
יושבת עם עצמך ובודקת מה לא מתחבר לי :
1.מראה 2. קול 3. דעות 4.חוסר החלה 5.תנאים של הסביבה החיצונית כלומר
אולי החדר שלה לא משרה עלייך נעימות 6.לא שווה את ההוצאה 7.התמורה האם
אני יוצאת עם איזה שהם כלים יוצאת שונה ממה שנכנסתי יוצאת מלאה או מרוקנת
8.עדיין לא מרגישה מספיק שמסוגלת לפתוח את הלב ואם כן האם אני מקבלת מענה ???
או במקום זה ביקורת הרסנית אחרי שיהיו לך תשובות כמה סעיפים מזה לא מספיק מקבלים מענה
נכון תוכלי להחליט מה לעשות הלאה חלק דברים אפשר לפתור ע"י שיחה בכנות פשוטה כמו
תיאום ציפיות וחלק דברים לא ישתנו כמו קול וכמו סביבה אז תוחלי לעשות חושבים בצורה יותר חכמה
אבל פשוט לקום לעזוב לא זה הפתרון לעבור ממטפל למטפל ולעשות וי שניסית ולא הלך צריך להתגבר ולעשות
שיקול נכון מוסכל
Log in to reply.