עוד שאלה לגבי סרטים..

קדם Forums הפקות במה ותוכן עוד שאלה לגבי סרטים..

• עוד שאלה לגבי סרטים..

פורסם ע"י לירז קנימח  אומנות הבמה והפקות תוכן on 12/04/2026 ב9:53 am

כיוון שהסרטים לא יוצאים לבחוץ אלא רק למגזר שלנו ובגלל תקציב מוגבל – האם ריווחי לעשות סרטים?

אני רואה מחירים בהקרנות של 25 שקל לסרט וזה נראה לי מעט מאוד

אם מדברים על הוצאות של יותר ממיליון שקל לסרט אני לא יודעת איך ניתן לכסות את כל ההוצאות האלו עם מחירים נמוכים,

אלא אם כן העיריות מסבסדות ולכן זה זול לציבור

אם יש מישהי שיודעת לומר לי מקרוב על סרטים גדולים כמו של פרלשטיין ואליאס וכו'..

אשמח מאוד.

• 10 תגובות
  • תמר .

אומנות הבמה והפקות תוכן
    חברה
    12/04/2026 ב10:29 am
    פעילה בקהילה

בגדול ברוב המקומות זה מסובסד

אגב יש מקומות שגובים מחירים יקרים יותר כמו 70…

• gis

מיתוג שיווק ופרסום
    חברה
    12/04/2026 ב10:32 am
    פעילה בקהילה

סרטים שמצליחים, הם בהחלט רווחיים,

אבל לא כל הסרטים באמת מצליחים.

• עדיה מרים פריימן

אומנות הבמה והפקות תוכן
    חברה
    12/04/2026 ב11:25 am
    סטטוס תעסוקתי:
    פעילה בקהילה

מהניסיון שלי סביב ענייני הפקה, ברב המקרים זה עובד כך:

הרי אין לנו באמת הון ראשוני (לרובינו:) כדי לשאת בכל ההוצאות מכיסנו הפרטי…..

אז משקיעים בתסריט טוב ובטריילר מושקע ומתחילים להפיץ ל׳רוכשי תרבות׳ פוטנציאליים-

רכזות בסמינרים, רכזות תרבות בעיריות, מתנסים, וכו וכו- לקוחות שעשויים להתעניין במה שיצרת.

למקומות הללו יש יכולת כלכלית מצויינת והם ירכשו את הסרט במחיר שהצבת (צריך לעשות המון חושבים לפני שמתחרים- התייעצי עם מבנות ובעלות ניסיון). לפעמים מדובר בסבסוד של רק חצי או מעט יותר מההוצאות.

מכירת הכרטיסים מכסה את מה שלא סובסד, הוצאות נלוות, כיסוי בלתמ״ים והשאר רווח:)

בסך הכללי יש ביקוש אדיר לתוכניות איכותיות,

מצד נוסף יש ברוך השם הרבה חומר איכותי בשטח, כך שזה מגרש לא פשוט למשחק…….

המון המון המון אמונה בהתחלה באמצע ובסוף.

הצלחות!!

• לירז קנימח

אומנות הבמה והפקות תוכן
      חברה
      12/04/2026 ב1:55 pm
      פעילה בקהילה

תודה רבה לך, מקווה להגשים את החלום שלי בהצלחה רבה 🙂

• לירז קנימח

אומנות הבמה והפקות תוכן
      חברה
      12/04/2026 ב1:55 pm
      פעילה בקהילה

אגב את מתכוונת להוצאה של הטריילר לפני שמתחילים לערוך את הסרט?

• עדיה מרים פריימן

אומנות הבמה והפקות תוכן
        חברה
        12/04/2026 ב3:54 pm
        סטטוס תעסוקתי:
        פעילה בקהילה

שימי לב,

לא מדברת על הטריילר שיוצא לקהל- שהוא כמובן ערוך מתוך הסצנות שבסרט.

מדבר על פרומו (׳קדימון׳ בעברית צחה)- סרטון שערוך מקצועי ומושקע ויכול בהחלט להעביר את המסר, האיכות והכיוון של הסרט.

הוא צריך להיות מסקרן, קצר (בערך 5 דקות) ועם מסר חזק.

אנשים לא מתרשמים מהודעות מייל שכתוב בהם ׳יש לי משהו טוב׳. הם רוצים לראות ולשמוע.

הצלחות!

• לירז קנימח

אומנות הבמה והפקות תוכן
          חברה
          12/04/2026 ב4:41 pm
          פעילה בקהילה

וממה מורכב הסרטון?

• עדיה מרים פריימן

אומנות הבמה והפקות תוכן
            חברה
            13/04/2026 ב9:16 am
            סטטוס תעסוקתי:
            פעילה בקהילה

הרוכש הוא כמובן לא הרכז של בית הספר (אין להן יכולת כלכלית לזה) אלא רכזות של עיריות, מתנסים, מרכזים קהילתיים וכו.

הרף היום בהחלט גבוהה מאוד ומחייב לצלם קטעים מרשימים במיוחד.

יש אמניות שיגידו שהן קודם הפיקו את הסרט על כללללל המשתמע ואחכה קיוו שיכניס את עצמו.

אבל זו ממש לא דרך חד משמעית ׳להתאבד׳ על זה ואח״כ להתפלל להכניס את זה……

(*דרך אגב- לא בטוח בכלל שדרך נכונה מבחינה השקפתית או נכונה לכלכלת המשפחה שלך).

הרבה אמניות יוצאות עם טריילר ממצה ומסקרן בנוסף לתסריט מושקע ומושלם, ואח״כ על סמך הסבסוד שיבוא ושנסגר מול העירייה או המתנס או מי שלא יהיה, מרשות עצמן לצאת להפיק בשטח.

ההפקות המקומיות הן כבר כסף שעוזר לסגור את חובות ההפקה ולייצר רווח.

כך ממה שאני מכירה את התחום

מסתבר שאם לכל עשב ועשב יש לו ניגון מיוחד משלו אז לכל אמנית ואמנית בוודאי:):)

• ליבי .

אומנות הבמה והפקות תוכן
      חברה
      13/04/2026 ב12:45 am
      פעילה בקהילה

עדיה אני לא מכירה סיטואציה שרכזת רוכשת סרט ומשלמת עלויות הפקה.

רוב המתנסים והעיריות עובדים בשיטה של קופה פתוחה – נותנים לך אולם, הגברה ופרסום, בתמורה את מורידה את מחיר הכרטיס בהתאם להסכם, ומה שנכנס, נכנס אלייך.

בנוגע למחירים חשוב מאד להבין לאיזה גיל את מכוונת,

סרטים לבנות יש מבחר מאד גדול היום, סרטים מושקעים ויפיפיים, לרוב המחירים בעסקה לעייל יהיו בין 10 ל 15 ש"ח לכרטיס.

הקרנות לנערות (גיל לא מספיק ברור כי היום בנות גם מכיתה ה' הולכות לסרטים של הנשים..) ועדיין גם בקבוצה הזו יש סרטים מקסימים ויפים, המחיר נע בין 15 ל 20 ש"ח לכרטיס.

הפקות של הקרנות לבנות ונערות לא עולה מיליון אלא סביב חצי מיליון ש"ח ופחות מזה – בהערכה גסה.

הקרנות לנשים ונערות, זה שוק קשוח מאד שכדי להיכנס אליו צריך רף גבוה מאד. כיום השוק די סגור ואין בו הרבה שחקנים, הפקות של הקרנות כאלו עולות מעל 2 מיליון. התמחור שלהם הוא אחר לגמרי, הן יוצאות בחוה"מ, מכסות בד"כ ועם סייעתא דשמיא בחג אחד את עלויות ההפקה ומכאן מתחילות להרוויח. המחירים של כרטיסים להקרנות לנשים נגזרות המון לפי מיקום, ככל שהעיר יותר פריפרית, המפיקה גובה סכום נמוך יותר וככל שהעיר מרכזית יותר, המחיר גבוה יותר, אלא אם כן העירייה מסבסדת, כמו בבני ברק למשל.

אני מציעה לך בשלב ראשון להבין איפה את ממקמת את עצמך ולכוון למטרה ברורה וממוקדת.

בהצלחה רבה!

• רות גברא כתיבת תסריט להפקות

אומנות הבמה והפקות תוכן
    חברה
    13/04/2026 ב12:48 pm
    פעילה בקהילה

יש רווחים מאוד גדולים,אבל בתור מפיקה מתחילה כדאי ללמוד קורס כדי לא לצאת בהפסדים

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן