להביט יחד: פינת התבוננות בצללים ובאור של הילדות שבנו. שבוע 6. 💗

קדם Forums טיפול ואימון להביט יחד: פינת התבוננות בצללים ובאור של הילדות שבנו. שבוע 6. 💗

• להביט יחד: פינת התבוננות בצללים ובאור של הילדות שבנו. שבוע 6. 💗

פורסם ע"י רחל קולדצקי  טיפול on 29/06/2026 ב9:50 pm

היי יקרות, מזכירה לעצמינו —

אני מוצאת את עצמי לאחרונה מתעסקת הרבה בדימויים. כמי שמלווה בנות בחדר הטיפולים, אני פוגשת הרבה את הילדה הפנימית שלנו – זאת שמנסה להסתגל, זאת שקצת ‘גדולה מידי’ על הגיל שלה, וזאת שעדיין מחפשת מקום מוגן.

החלטתי לפתוח כאן מרחב קטן, שקט, שבו אשתף מדי שבוע “קלף” – יצירה שעוסקת ברגעים האלו שבין הילדות לחיים הבוגרים. אלו רגעים שלפעמים מביאים איתם דקירה בלב, ולפעמים חמלה גדולה.

אני רוצה להזמין אתכן להסתכל איתי.

אני מביאה את הדימויים האלו מתוך הכובע המקצועי שלי, אבל גם מתוך המקום האנושי שלי שמבקש לעצור ולהתבונן. המטרה היא לא לעבד טראומות בשרשור, אלה פשוט לתת תוקף לרגשות שכולנו נושאות.

מילים של שמירה על המרחב שלנו –

הקשבה, לא עצות: המרחב הזה נועד לשתף ולהדהד. אם משהו כאן מציף אותך, תזכרי שהכי חשוב זה לשמור על עצמך. אם עלתה תחושה קשה מידי – תני לעצמך אישור להניח את המסך.

במידת הצורך – פני לעזרה: אם עלה צורך בתמיכה מקצועית או בתיווך רגשי אישי בעקבות הדברים שעלו, אני ממליצה בחום לא להישאר עם זה לבד ולפנות לחברה קרובה, בן הזוג או אשת מקצוע מוסמכת.

שמירה על המרחב: בואו ניתן לדימויים לדבר. במקום ניתוחים קליניים, אשמח שנביא לכאן שפה של חמלה – “מה אני פוגשת בתוכי שאני רואה את זה?”.

אני כאן איתכן: אני אהיה כאן כדי להחזיק את המרחב הזה יחד איתכן, לא כמטפלת פרטנית של אף אחת, אלה כמי שמלווה את התהליך שלנו כקהילה.

שלכן,

רחל קולדצקי

פסיכותרפיסטית הוליסטית

רחל קולדצקי הגיבה לפני 1 שעה, 39 דקות 1 חברה · 1 תגובה
  • 1 תגובה
  • רחל קולדצקי

טיפול
    חברה
    29/06/2026 ב10:09 pm
    מנהלת קהילה

היי יקרות,

בשבועות האחרונים נגענו במקומות לא פשוטים, דיברנו על משקלים כבדים, על תקיעות ועל הכלובים המוכרים שלפעמים קשה לנו לצאת מהם. השבוע, אנחנו פוסעות צעד נוסף קדימה, אל מקום שמזמין אותנו להתבוננות רכה על כוחות החיים, ההזנה והצמיחה שלנו.

בקלף השבוע אנחנו פוגשות ילד קטן שרוכן ברכות מעל אדמה יבשה וסדוקה. למרות היובש והצחיחות שמסביב, מתוך אחד הסדקים עולה נבט ירוק וזוהר. הילד לא מנסה לשנות את כל האדמה בבת אחת; הוא פשוט מרוכז כולו בהשקיה ובהזנה של אותו נבט קטן ורך.

הדימוי הזה נוגע בכולנו. לפעמים החיים או התקופות שאנו עוברות מרגישים כמו האדמה הסדוקה הזו – יבשים, מאתגרים או חסרי חיות. קל ללכת לאיבוד בתוך היובש הכללי. אך הקלף הזה מזכיר לנו שגם במקומות הכי סדוקים ויבשים בתוכנו, תמיד ישנו נבט קטן של חיות, של רצון חדש, של כוח או של תקווה שמבקש לפרוץ החוצה. הצמיחה הזו אינה דורשת מאיתנו להפוך את כל השטח בבת אחת, אלה רק להעניק תשומת לב עדינה ומזינה לאותו חלק קטן ורך שמתחיל לצמוח.

אני מזמינה אותך לעצור לרגע השבוע ולהתבונן בילד המנביט חיין, ולשאול את עצמך:

איזה “נבט קטן” של התחלה חדשה, רצון, או כוח את מזהה בתוכך בתקופה האחרונה, אולי דווקא מתוך מקום שהרגיש יבש או סדוק?

מהי ה”השקיה” שהנבט הזה זקוק לה ממך כרגע? (האם זה זמן מנוחה, מילה טובה לעצמך, ליווי תומך, או פשוט סבלנו לקצב שלו?)

איך זה מרגיש להתמקד רק בטיפוח של הנבט הקטן הזה, מבי לנסות לתקן את כל האדמה היבשה שמסביב בבת אחת?

פנייה אישית ומיוחדת אליכן, הבנות השקטות שלנו:

אני יודעת שיש כאן רבות שמביטות בקלפים מדי שבוע, קוראות את המילים, עוברות תהליך עמוק ואישי בתוך הלב, אך בוחרות להישאר בשקט ובצד, בלי להגיב בפורום. אני רוצה לומר לכן שאתן חלק בלתי נפרד מהמרחב הזה. השקט שלכן מורגש, מכובד ומבורך. אם השבוע תרגישו נכון לכתוב אפילו מילה אחת קטנה, סימן, או לשתף בנבט שלכן, שנח מאד לחבק אתכן כאן. ואם נכון לכן להמשיך להתבונן בשקט – דעו שגם הלב שלכן שותף מלא איתנו.

כמה מילים של שמירה:

תהליכי צמיכה והנבטה פנימיים מביאים איתם התרגשות, אך לעיתים הם גם מפגישים אותנו מחדש עם חוויית היובש או עם הפחד מהשתנות. זכרי לנו בקצב המדויק והרגיש שלך. המרחב כאן נועד לשיתוף תומך ואינו מחליף ליווי טיפולי אישי. אם את מרגישה צורך להעמיק או נתקלת בקושי, מומלץ תמיד לפנות לקבלת תמיכה מקצועית מותאמת.

מחכה לשמוע את המילים והתובנות שלכן, בקול או בשקט, מול הקלף.

שלכן בצמיחה, בהקשבה ובשקט

רחל קולדצקי

פסיכותרפיסטית הוליסטית

לצפיה בקלף – לרחף מעל המלבן האפור שתחת חתימת המייל וללחוץ על החץ בקצה השורה.

לחסומות – ניתן לשלוח בקשה באישי עם כתובת מייל ואשלח למייל בעז”ה.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן