להביט יחד: פינת התבוננות בצללים ובאור של הילדות שבנו. שבוע 1. 💗

קדם Forums טיפול ואימון להביט יחד: פינת התבוננות בצללים ובאור של הילדות שבנו. שבוע 1. 💗

• להביט יחד: פינת התבוננות בצללים ובאור של הילדות שבנו. שבוע 1. 💗

פורסם ע"י רחל קולדצקי  טיפול on 25/05/2026 ב8:11 pm

היי יקרות,

אני מוצאת את עצמי לאחרונה מתעסקת הרבה בדימויים. כמי שמלווה בנות בחדר הטיפולים, אני פוגשת הרבה את הילדה הפנימית שלנו – זאת שמנסה להסתגל, זאת שקצת 'גדולה מידי' על הגיל שלה, וזאת שעדיין מחפשת מקום מוגן.

החלטתי לפתוח כאן מרחב קטן, שקט, שבו אשתף מדי שבוע "קלף" – יצירה שעוסקת ברגעים האלו שבין הילדות לחיים הבוגרים. אלו רגעים שלפעמים מביאים איתם דקירה בלב, ולפעמים חמלה גדולה.

אני רוצה להזמין אתכן להסתכל איתי.

אני מביאה את הדימויים האלו מתוך הכובע המקצועי שלי, אבל גם מתוך המקום האנושי שלי שמבקש לעצור ולהתבונן. המטרה היא לא לעבד טראומות בשרשור, אלה פשוט לתת תוקף לרגשות שכולנו נושאות.

כדי שנצליח לשמור על המרחב הזה עוטף ובטוח לכולנו:

הקשבה, לא עצות: המרחב הזה נועד לשתף ולהדהד. אם משהו כאן מציף אותך, תזכרי שהכי חשוב זה לשמור על עצמך. אם עלתה תחושה קשה מידי – תני לעצמך אישור להניח את המסך.

במידת הצורך – פני לעזרה: אם עלה צורך בתמיכה מקצועית או בתיווך רגשי אישי בעקבות הדברים שעלו, אני ממליצה בחום לא להישאר עם זה לבד ולפנות לחברה קרובה, בן הזוג או אשת מקצוע מוסמכת.

שמירה על המרחב: בואו ניתן לדימויים לדבר. במקום ניתוחים קליניים, אשמח שנביא לכאן שפה של חמלה – "מה אני פוגשת בתוכי שאני רואה את זה?".

אני כאן איתכן: אני אהיה כאן כדי להחזיק את המרחב הזה יחד איתכן, לא כמטפלת פרטנית של אף אחת, אלה כמי שמלווה את התהליך שלנו כקהילה.

שלכן,

רחל קולדצקי

פסיכותרפיסטית הוליסטית

רחל קולדצקי הגיבה לפני 4 שעות, 35 דקות 1 חברה · 1 תגובה
  • 1 תגובה
  • רחל קולדצקי

טיפול
    חברה
    25/05/2026 ב8:16 pm
    מנהלת קהילה

להביט פנימה – רגע של חמלה

היי יקרות,

לפעמים החיים מרגישים כמו יום גשום, והילדה שבתוכנו מחפשת מקום בטוח לעצור בו. הדימוי הזה שעלה לי השבוע הזכיר לי שגם שאנחנו מרגישות "בוציות" או עמוסות, ההשתקפות שלנו מחכה שנתבונן בה – לא כדי לתקן או לנתח, אלה פשוט כדי לראות אותה בחמלה.

אני מזמינה אותך השבוע לעצור רגע ולהסתכל פנימה. מה הילד שבבואה זקוק ממך היום? איזה משפט של טוב היית לוחשת לו?

כמה מילים של שמירה:

המרחב הזה נועד לכולנו, אך חשוב לי שנזכור שזהו מרחב קבוצתי. אם הדימוי הזה מעורר בך תחושה מציפה או קושי, אל תישארי עם זה לבד – תני לעצמך אישור לעצור, להניח את המסך, ולפנות לחברה קרובה או לאיש מקצוע שיוכל לתת לך את התמיכה האישית המדויקת שאת צריכה.

אני כאן איתכן, בהתבוננות משותפת.

שלכן,

רחל קולדצקי

פסיכותרפיסטית הוליסטית

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן